Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان با استفاده از نانولوله‌های کربنی، روشی ارائه کردند که می‌توان با آن کامپوزیت‌هایی با گرید هوافضا تولید کرد بدون این که نیاز به کوره‌های عظیم باشد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، بدنه هواپیمای مدرن از ورق‌های مختلفی از نوع مواد کامپوزیتی ساخته می‌شود، به محض اینکه این لایه‌ها روی هم قرار گرفتند و به شکل بدنه درآمدند، این ساختار‌ها داخل کوره و خشک‌کن‌هایی قرار داده می‌شوند، جایی که لایه‌ها به هم می‌پیوندند و پوسته‌ای آیرودینامیکی قابل انعطاف به دست می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مهندسان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) روشی برای تولید کامپوزیت‌ها با گرید هوافضا ارائه کردند که در این روش به کوره و خشک‌کن نیاز نیست. این روش ممکن است به تسریع فرآیند ساخت هواپیما و سایر سازه‌های بزرگ مانند پره‌های توربین‌های بادی کمک کند.

پژوهشگران نتایج این روش جدید خود را در قالب مقاله‌ای در نشریه Advanced Materials Interfaces منتشر کردند.

برایان واردل استاد هوانوردی و فضانوردی در MIT می‌گوید: «اگر در حال ساخت سازه اولیه مانند بدنه یا بال هستید، باید یک مخزن تحت فشار یا خشک‌کن به اندازه یک ساختمان دو یا سه طبقه داشته باشید که این موضوع بسیار پرهزینه بوده و فشار مالی زیادی روی گروه توسعه‌دهنده دارد. این کار به زیرساخت‌های عظیمی نیاز دارد. اکنون ما می‌توانیم بدون نیاز به این نوع زیرساخت‌ها، نمونه اولیه را بسازیم.»

این پروژه با همکاری شرکت متیس دیزاین (Metis Design)، شرکت نظارت بر سلامت ساخت و ساز هوافضا مستقر در بوستون، انجام شده است.

در سال ۲۰۱۵، جونیو لی و همکارانش از MIT به همراه یکی دیگر از اعضای آزمایشگاه واردل روشی برای ساخت کامپوزیت‌های گرید هوافضا بدون نیاز به کوره برای هم آمیختن مواد ارائه کردند. محققان به جای قرار دادن لایه‌هایی درون کوره برای پخت، از یک فیلم نازک از جنس نانولوله‌های کربنی (CNT) استفاده کردند. هنگامی که آن‌ها جریان الکتریکی را به این فیلم وارد کردند، نانولوله‌های کربنی که به دور مواد مورد نظر پیچ خورده بود، مانند یک پتو برقی در مقیاس نانو، به سرعت گرما تولید کردند و باعث شدند مواد درون این ساختار به خوبی پخته شده و به هم متصل شوند.

با استفاده از این روش، بدون نیاز به کوره و خشک‌کن، این تیم تنها با استفاده از ۱ درصد انرژی کامپوزیت‌هایی تولید کردند.

واردل دراین باره گفت: «زبری سطح میکروسکوپی روی هر لایه از این مواد وجود دارد و هنگامی که دو لایه کنار هم قرار می‌گیرند، هوا بین نواحی ناهموار گیر می‌افتد که منشاء اصلی خلأ و ضعف در یک کامپوزیت است. خشک‌کن می‌تواند آن فضا‌های خالی را به لبه‌ها هدایت کند و از بین برود.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کامپوزیت صنعت هوافضا فناوری نانو بدون نیاز کامپوزیت ها خشک کن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۵۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد

به گزارش قدس خراسان، مسعود ابراهیمی اظهار کرد: در طول چهار دهه گذشته خدمات مفیدی با شناخت از نیاز جامعه در دوران های مختلف توسط جهاد دانشگاهی به جامعه عرضه شد.

رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی افزود: در نگاهی نو به حوزه فناوری، جهاد دانشگاهی به دنبال نقش آفرینی موثر در زیست بوم فناوری است تا به عنوان نهاد واسط، بتواند سایر اعضای این مجموعه را در کنار یکدیگر جمع کند تا در کنار توانمندی صنایع به نیاز جامعه پاسخ داده شود.

وی ادامه داد: امید است این اتفاق باعث گسترش هم افزایی در سایر حوزه ها نیز شود تا جهاد دانشگاهی در مسیر هماهنگ سازی بتواند در کشور مثمر ثمر باشد.

رییس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نیز گفت: این رویداد، نماد اعتماد و اراده بین فناواران، صنعتگران و مسوولان است تا این مسیر فرهنگ ساز بتواند مشکلات این حوزه را در صنعت غذا، کوتاه تر کند.

حسین امینی افزود: باید با تمام تلاش خود به اعتبار کشورمان ایران بیفزاییم و این اتفاق با همدلی و نوآوری و سختکوشی میسر و در نهایت امکان حضور در بازار رقابتی فراهم می شود و این در حالی است که قوانین متناقض و یا اجرای ضعیف قوانین باعث دلسردی نخبگان و صنعتگران می‌شود که باید به این موضوع توجه داشت.

وی ادامه داد: این رویداد، آغازی است تا با شناخت مشکلات صنعت غذا، حل آن به دست جوانان نخبه سپرده شود تا گرهی از گره های صنعت بگشاید و جهاد دانشگاهی با تمام توان و ظرفیت خود آماده است تا اهالی صنعت و فناوران را یاری کند که به امنیت غذایی پایدار که نیاز حکمرانی است، دست یابیم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • مقام دوم گردش مالی در کشور برای صنعت غذایی
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد