Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@08:39:25 GMT

نخستین کوره ساخت سفال اوایل دوره اسلامی در ری کشف شد

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۸۳۷۹۶

نخستین کوره ساخت سفال اوایل دوره اسلامی در ری کشف شد

تهران- ایرنا- سرپرست تعیین حریم و مستندسازی تپه بهرام مقیم آباد در ری گفت: بقایای یک اقامتگاه اعیانی و شواهدی از نخستین کوره ساخت سفال در اوایل دوره اسلامی در این تپه دوره ساسانی و دارای ساختار منحصر به فرد معماری کشف شد.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مهدی موسوی نیا اظهار داشت: کاوش در محوطه تپه بهرام مقیم آباد با هدف تعیین عرصه و پیشنهاد حریم و مستندسازی آن انجام گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته این باستان شناس، برای یافتن پاسخ به اهداف مورد اشاره در ابتدا بخشهایی از محوطه مورد بررسی ژئومغناطیس‌سنجی قرار گرفت تا درک بهتری از مستندسازی محوطه به دست آید.
موسوی نیا با اشاره به ایجاد چند گمانه دیگر در بخش های درون و بیرون محوطه برای پاسخ به پرسش های باستان شناسی گفت: با استناد به مواد فرهنگی یافت شده از گمانه های درون محوطه، تپه بهرام دارای چند فاز استقراری است.
او افزود: سفال های یافت شده از بررسی سطحی محوطه و معماری حصار محوطه نشان می دهد این محوطه احتمالا در دوره ساسانی ساخته شده و در قرون اولیه اسلامی مورد استفاده مجدد قرار گرفته است، همچنین این مورد از برش بخش هایی از حصار دوم و استفاده از آن به عنوان کوره ساخت سفال مفروض است.
این باستان شناس گفت: متاسفانه بالا بودن سطح آب در درون محوطه و رطوبت بالای انباشتهای زیرین، مانع از فهم لایه های پایینی این محوطه شد بنابراین وجود لایه های فرهنگی قبل از اسلام در محوطه تا به امروز از یک فرض فراتر نخواهد رفت.
او اظهار داشت: در لایه های بالایی که کاوشهای باستان شناسی محوطه اغلب در این لایه ها متمرکز بود، تنوعی از مواد فرهنگی از قرون اولیه اسلامی و آل بویه یافت شد.
به گفته وی، قطعات سفال ساده، لعاب های تک رنگ و لعاب پاشیده، در کنار قطعات ظروف شیشه ای، قطعات اشیای مفرغی و آهنی و دکمه های تزئینی استخوانی نشان می دهد این محوطه در سده های نخست دوره اسلامی به مراتب پررونق بوده است.
موسوی نیا، کشف یک کوره ساخت سفال متعلق قرون اولیه اسلامی در ری را یکی از مهمترین کشفیات باستان شناسی این فصل از کاوش اعلام کرد.
او با بیان این نکته که این مورد اولین کوره سفالگری یافت شده از قرون اولیه اسلامی در منطقه ری است، گفت: انتظار می رود با کاوش گسترده در این بخش از محوطه بتوان اطلاعات حائز اهمیتی از سنت تولید سفال در قرون اولیه اسلامی در ری به دست آورد.
موسوی نیا افزود: در کنار مواد فرهنگی شاخص یافت شده از محوطه، بخش دیگری از اهمیت تپه بهرام به ساختار منحصر به فرد معماری این محوطه بازمی گردد.
او با اشاره به ساخت این محوطه از سه حصار تو در تو افزود: حصار بیرونی و حصار میانی آن دارای برج های نگهبانی است و ساختار معماری محوطه و وجود برجهای نگهبانی نشان می دهد این محوطه بالقوه یک اقامتگاه اعیانی بوده است.
این باستان شناس فراوانی قطعات ظروف شیشه ای و اشیای تزئینی استخوانی در باروی مرکزی را شاهد دیگری بر اعیانی بودن این محوطه در سده های نخست دوره اسلامی و چه بسا پیش از اسلام دانست.
او گفت: با کاوش گسترده در باروی مرکزی محوطه و برجستگی های واقع در فضای درون باروی بیرونی انتظار می رود اطلاعات حائز اهمیتی از محوطه در سده های نخست دوره اسلامی و احتمالا دوره ساسانی به دست آید.
موسوی نیا با اشاره به صدور مجوز تعیین حریم و مستندسازی تپه بهرام مقیم آباد توسط ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ابراز امیدواری کرد با کاوش گسترده این محوطه مهم دوره تاریخی- اسلامی، اهمیت و جایگاه ری در سده های تاریخ ایران نمایان تر شود.
فراهنگ**3079**1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي كاوش باستاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۳۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصارهای پارک لاله را بردارد

عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران از شهردار تهران خواست که در خصوص پارک لاله اطلاع رسانی درست و حصارهای ایجاد شده را بردارد.

به گزارش ایسنا، سوده نجفی در تذکر پیش از دستور خود ضمن تبریک روز جهانی ماما اظهار داشت: تذکر امروز بنده در خصوص ضرورت تعیین مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران است که بعد از تغییرات مدیریتی که در سازمان میادین میوه و تره‌بار صورت گرفت، برای این سازمان از دیماه سال گذشته سرپرستی تعیین شده که هم اکنون نیز در حال فعالیت می باشد. ضمن خسته نباشید به ایشان که عملکرد خوبی در این مدت داشته است، از شهردار تهران می خواهم وضعیت مدیریت این سازمان را تعیین و تکلیف کند.

وی ادامه داد: لازم است شهرداری به بند "د" ماده ۱۳ اساسنامه سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران مصوب آبان ۱۴۰۲ در انتصاب فرد مورد نظر مورد توجه کند که در آن قید شده است انتخاب مدیرعامل سازمان از بین افراد واجد شرایط با حداقل مدرک کارشناسی ارشد و داشتن ۵ سال سابقه مدیریتی و اجرایی مرتبط که حداقل ۳ سال آن سابقه کار در شهرداری تهران باشد. سرپرست فعلی سازمان این شرایط را ندارد.

نجفی با اشاره به تغییرات مدیریتی در اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری گفت: لازم می دانم از زحمات و خدمات خانم حسینی در اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران تشکر کنم و برای مدیر جدید آرزوی موفقیت دارم.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در تذکر دیگری گفت: به استناد بند ۲۳ قانون وظایف شوراهای اسلامی است. همانطور که در روزهای اخیر شاهد بودیم بخش قابل ملاحظه ای از پارک لاله که گفته می شود ۳ هزار متر می باشد توسط شهرداری حصار کشی شده و بر اساس اخباری که به صورت غیر رسمی از شهرداری شنیده ایم قرار است در آن مجموعه فرهنگی ساخته شود و تاکید داشتند که ساخت این مجموعه بدون قطع درختان صورت خواهد گرفت. 

وی گفت: شهرداری منطقه عنوان می کند که این اقدام توسط سازمان بوستان ها صورت گرفته و ما نقشی نداشتیم اما دستور توقف داده ایم. سئوال بنده این است وقتی گفته می شود بدون قطع درختان یعنی در این محوطه بزرگ حدود ۳ هزار متر که حصار کشی شده هیچ درختی وجود ندارد؟. 

نجفی ادامه داد: این با واقعیت تطابق ندارند و پارک لاله فاقد فضای این چنینی است که در آن درختان تنومند وجود نداشته باشند. البته گویا ظاهرا با پیگیری های اعضای شورا دستور توقف هرگونه اقدامی توسط معاون خدمات شهری صادر شده؛ اما وجود این حصار و اخباری که در خصوص ساخت و ساز در این پارک منتشر شده است نگرانی هایی برای شهروندان به وجود آورده است.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در پایان گفت: از شهردار تهران می خواهم به فوریت نسبت به اطلاع رسانی درست و دقیق نسبت به این موضوع اقدام و دستور دهند تا حصارهایی که در این پارک کشیده شده است را بردارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصارهای پارک لاله را بردارد
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب اسلامی
  • بالاخره راز هرم جیزه کشف شد!
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم